Aug 232018
 

Fra rydning af infektioner for at reducere inflammation, har dette krydder helbredende egenskaber. Gurkemeje, en orangefarvet krydderi importeret fra Indien, er en del af gingerfamilien og har været en hæfteklammer i mellemøsten og sydøstasiatisk madlavning i tusindvis af år. Derudover bruger ayurvediske og kinesiske lægemidler gurkemeje for at fjerne infektioner og betændelser på indersiden og ydersiden af ​​kroppen. Men ud over det holistiske sundhedssamfund er vestlige læger først for nylig kommet om bord for at anerkende sundhedsfordelene ved gurkemeje som omtalt på kurkumahq website.
Her er nogle af de måder, gurkemeje kan gavne din krop.

Blokerende kræft

Læger ved UCLA fandt, at curcumin, hovedkomponenten i gurkemeje, syntes at blokere et enzym, der fremmer væksten af ​​hoved- og halscancer. I denne undersøgelse tyggede 21 forsøgspersoner med hoved og nakke kræft to tabletter indeholdende 1.000 mg curcumin. Et uafhængigt laboratorium i Maryland evaluerede resultaterne og fandt ud af, at de kræftfremmende enzymer i patientens mund var hæmmet af curcumin og dermed forhindret i at fremme spredningen af ​​de maligne celler.

Kraftig antioxidant

University of Maryland’s Medical Center udtaler også, at gurkemeje kraftige antioxidant egenskaber bekæmper kræftfremkaldende frie radikaler, hvilket reducerer eller forhindrer nogle af de skader, de kan forårsage. Mens mere forskning er nødvendig, har tidlige undersøgelser vist, at curcumin kan bidrage til at forebygge eller behandle flere typer kræft, herunder prostata, hud og kolon.

Lavere risiko for Alzheimers sygdom

En undersøgelse fra 2017 viste, at curcumin kan forbedre hukommelse og humørsvingninger hos mennesker, der lider af milde tilfælde af hukommelsestab. Forskere havde en gruppe på 40 voksne i alderen 50 og 90 tage enten en curcumin eller placebo pille i 18 måneder. I slutningen forbedredes hukommelsen og opmærksomheden hos deltagere, der tog curcuminpillen, med 28 procent. Mens den nøjagtige årsag til, at gurkemeje kan forbedre hukommelsen, er det ikke kendt, læger tror det er fordi krydderiet har antiinflammatoriske egenskaber. “Det kan skyldes dets evne til at reducere hjernebetændelse, som har været forbundet med både Alzheimers sygdom og større depression,” sagde Gary Small fra UCLA til NDTV. gurkemeje mod kræft

Potent antiinflammatorisk

Dr. Randy J. Horwitz, medicinsk direktør for Arizona Center for Integrativ Medicin og en assisterende professor i klinisk medicin ved University of Arizona College of Medicine i Tucson, skrev et papir til American Academy of Pain Management, hvor han diskuterede sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje.

“Gurkemeje er en af ​​de mest potente naturlige anti-inflammatoriske midler,” siger Horwitz i papiret.

Han fortsatte med at citere et studie fra University of Arizona i 2006, der undersøgte virkningen af ​​gurkemeje på rotter med injiceret reumatoid arthritis. Ifølge Horwitz hæmmer forbehandlingen med gurkemeje helt starten på rheumatoid arthritis hos rotterne. Desuden viste undersøgelsen, at anvendelse af gurkemeje til eksisterende rheumatoid arthritis resulterede i en signifikant reduktion af symptomer. Nogle undersøgelser viser, at curcumin kan lindre symptomer på uveitis – langvarig betændelse i det midterste lag af øjet. Andre undersøgelser viser, at hvis du tager gurkemeje dagligt i flere måneder, kan du forbedre nyrefunktionen for personer med nyrebetændelse.

Osteoarthritis smertelindring

Gurkemeje kan også være nyttigt med en anden type arthritis. Nogle undersøgelser har vist, at tage gurkemejeekstrakt kan lindre smerten ved slidgigt. I en undersøgelse, rapporterede WebMD, gurkemeje omkring samt ibuprofen til lindring af artrose smerter.

Fordøjelsesbesvær og halsbrandhjælp

Curcumin arbejder med galdeblæren og stimulerer den til at gøre galde, hvilket kan hjælpe med fordøjelsen. I Tyskland kan gurkemeje ordineres til fordøjelsesproblemer. Nogle undersøgelser viser, at gurkemeje kan hjælpe med at forstyrre mave, oppustethed og gas. Gurkemeje kan også bidrage til at reducere forekomsten af ​​irritabel tarmsyndrom (IBS) hos mennesker, der ellers er sunde.

Hjerte sygdom

Undersøgelser har antydet, at curcumin kan forhindre opbygning af plak, der kan tilstoppe arterier og føre til hjerteanfald og slagtilfælde.

Virkning på diabetes

Tidlige undersøgelser tyder på at tage gurkemeje dagligt kan reducere antallet af personer med prediabetes, der udvikler diabetes.

Rå er bedst

Natalie Kling, en nutritionist i Los Angeles, siger, at hun først lærte om fordelene ved gurkemeje, mens hun fik sin grad fra Natural Healing Institute of Neuropathy. “Som en anti-inflammatorisk, antioxidant og antiseptisk, er det en meget kraftfuld plante,” siger hun. Kling anbefaler det til klienter for ledsmerter og siger, at når det tages som et supplement, hjælper det hurtigt. Hun anbefaler at tilføje gurkemeje til mad, når det er muligt, og tilbyder disse enkle tips. “Rå er bedst,” sagde hun. “Sprinkling det på grøntsager eller blande det i dressinger er hurtig og effektiv.” Hvis du koger det, skal du sørge for at bruge en lille mængde sundt fedt som sund kokosolie for at maksimere smagen. Kling anbefaler også at gnide gurkemeje på kød og sætte det i karriretter og supper. “Det er billigt, mildt i smag og fordeler hvert system i kroppen,” siger Kling. “At tilføje denne kraftfulde plante til din kost er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for langsigtet sundhed.”

Sorry, the comment form is closed at this time.